Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

ŽELJKO BODROŽIĆ ONLINE

Radovan BOROVIĆ
15.11.2006

Željko Bodrožić, novinar iz Kikinde, osnivač je i urednik "Kikindskih", novina izrazito građanske orijentacije koje se štampaju na srpskom i mađarskom jeziku i koje su postale poznate i van lokalnih okvira tokom 1999. i 2000. godine, kada su kažnjavane po zloglasnom Zakonu o informisanju (tzv. Šešeljevom zakonu). Radio je kao dopisnik "Naše borbe", "Blica" i "Dnevnika", objavljivao je tekstove u "Danasu, Vremenu, NIN-u...Bodrožić je 2001. godine dobio NUNS-ovu novinarsku nagradu za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac". Nakon što su "Kikindske" postale deo novosadskog "Dnevnika", 2005. godine, poneo je godišnju nagradu za najboljeg novinara ove medijske kuće. Član je Predsedništva Građanskog saveza Srbije. I kako je jednom rekao jedan od njegovih kolega: “Željko je bio i ostao čovek koji se suprotstavlja poremećenom poimanju vlasti.”

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 23)

Ime: necenzurisano.com/necenzurisano@yahoo.com
26.11.2006 19:34

Da je u našim uredništvima više hrabrih i profesionalnih novinara, posebno urednika, manje onih koji su i dobri novinari ali idu raditi za smeća od novina,glas javnosti bi značajno uticao na društveno stanje: Previše je onih koji sebe zovu intelektualcima a "hrabro" šute, što ih najbolje delegitimira. Iako nema institucionalne cenzure autocenzura je manir većine poslenika javne riječi. Hvala Vam gospodine Bodrožiću i Vama sličnim za hrabrost.

26.11.2006

Hvala Vama na pohvalama. A život u Srbiji u poslednjih deceniju i po svakodnevno potvrđuje Vašu konstataciju o "intelektualcima" koji "hrabro" ćute. Zbog toga je naše društvo ruinirano u svakom pogledu i biće potrebne godine i godine da se oporavi, ako se ikada oporavi.

Ime: Sulejman
21.11.2006 19:50

Gospodine Bordozicu, Secam se davne 1989 gog. prolazeci kroz dijelone Crne gore i Srbije, vec tada su se pjevale pjesme u sred dana " Muslimani zuti mravi nema Tita da Vas brani" nosile slike Sloba i lijepile na svskom cosku. Jeli to proizvod Milosevica ili Srpsko-Crnogorskog naroda, ne ukljucujuci vrlo mali procenat postrenih. Molim Vas komentar

21.11.2006

To je proizvod ondašnje političke elite Srbije, koja nije prezala da izazove enormnu mržnju samo da bi zadržala vlast, a to je kasnije dovelo do ubijanja i razaranje diljem bivše SFRJ. Na čelu tog monstruoznog plana stajao je Milošević, ali bez podrške Akademije, crkve, Udruženja književnika... taj plan se ne bi mogao sprovesti.

Ime: Srbobran
20.11.2006 22:43

Postovani, Meni je krivo sto se ratovalo pod komandom Milosevica ciji je rodjeni, daklem od istog oca i matere, brat Crnogorac a on Sloba, ni za vojske nije bio, ljagu svu na Srbe. Pa i taj Karadzic Radovan doje iz Montenegro da tlmaci Bosancima kako da se zivi sa komsijama. Pa on kosija nije ni im'o. Vuk dodje iz Gatzko, a Seselj, kazu cak i da je 'Rvat iz Dubrovnika, pa sve na Srbe. Eto cak i presednik Srbije je Bosanac, Sarajlija. Svi kazzu nema veze. Pa nek nema, ali sto mene kao Srba gledaju popreko u svetu a nijesu samo Srbi zakuhali i vodili pogane ratove.

20.11.2006

Znam mnogo ljudi čije je poreklo kao nekih od navedenih, ali su časni i pošteni, tako da ne bih na taj način objašnjavao sav pakao kroz koji smo prošli.

Ime: Nenad BAKAJ [nenad.bakaj@gmail.com]
20.11.2006 16:47

Treba biti (i ostati) covjek da bi se suprotstavljalo "poremecenom poimanju vlasti". Zeljko, svaka cast, samo tako nastavi!

20.11.2006

Hvala, Nenade.

Ime: Oprostite na pitanju ... ako je bezobrazno
20.11.2006 13:19

.. ali bilo bi lijepo da nam kazete kako je Vama kao malim novinama: koliki je tiraz, koliko procenata prihoda dobijate od reklame, a koliko od prodaje, da li novina ima nekih drugih prihoda i kako Vam drzava pomaze, a koliko neke druge institucije i koje?

20.11.2006

Kikindske su od 2005. godine u sastavu "Dnevnika" iz Novog Sada, čiji je većinski vlasnik nemački WATZ. Naš tiraž trenutno je 2.500 hiljade primeraka, što nije malo za grad od 40 hiljada stanovnika. Mi smo mala redakcija, imamo tek četvoro zaposlenih i 15-tak honoraraca i zasada uspevamo da budemo u malom plusu. Država nam ne pomaže, a kod nas se ne oglašavaju firme na čijem čelu su ostali Miloševićevi kadrovi, kao ni opštinska preduzeća koja su pod upravom Šešeljevih radikala.

Ime: Toni Skof
20.11.2006 01:05

Gospodine Bodrozic, 1. Kakvo je Vase misljenje o g-dinu Kostunici i o pokojnom premijeru Srbije Zoranu Djindjicu kao politicara i coveka? 2. Za kakve odnose sa eventualnom nezavisnom Kosovu se Vi zalazete? Hvala na odgovoru i puno pozdrava. Toni Skof

20.11.2006

Vojislav Koštunica je veliko zlo za našu zemlju i sve njene građane, ali i za ceo region. Neki mu zameraju što relativizuje zločinačku politiku Miloševićevog režima, a ja mislim da on tu politiku i dalje sprovodi, samo mnogo suptilnije, a najbolji dokaz za to su tajne službe, civilna i vojna, kojima i dalje upravljaju ljudi čije su ruke krvave do ramena. Nikada nisam cenio njegovu politiku, ali nisam mogao ni slutiti 2000. godine da će u potpunosti preuzeti ne samo Miloševićeve kadrove već i njegovu politiku i da će nam ovoliko zagorčati život. Čovek je opasan po Srbiju i sve njene građane, ali i po sve susede. - Zorana Đinđića sam upoznao početkom devedesetih i uz Vesnu Pešić mi je bio najomiljeniji političar i možda nisam objektivan kada govorim o njemu, naročito otkada je onako svirepo ubijen. Ali, baš taj konsenzus među kreatorima tamne strane Srbije da ga se mora ukloniti dovoljno govori o njemu i njegovom životnom delu

Ime: mincicd@yahoo.com
19.11.2006 23:48

Pa ljudi dal Vi koristite svoj mozak na pravi nacin stvarno mi nije jasno kad procitam tu neke komentare. pozdrav gos. Bodrozicu na istoj smo strani pobedicemo

Ime: Ila
19.11.2006 20:49

1. Koje je Vase misljenje o "Republici Srpskoj" i kako vidite njenu buducnost. 2. Kako ocenite nedavna zbivanja u Srbiji gde su ubijeni svedoci-saradnici procesa sudjenja optuzenih za ubistvo premijera Zorana Djindjica? Koji su po Vama akteri koji se pobrine da Srbija nastavi koracati unazad? Kako vidite resenje gorepomenutog problema? Pozdrav!

19.11.2006

1. U Kikindu je nakon pada Krajine došlo na hiljade bosanskih Srba, a među njima i mnogo rođaka i prijatelja moje porodice sa majčine strane, koja je takođe poreklom iz tih krajeva. Njihova sudbina je strašna, ali oni nisu samo žrtve hrvatskih i bošnjačkih vojnih i paravojnih jedinica, već su pre svega žrtve svojih vođa, koji su u ime srpstva počinili najstrašnije zločine diljem Bosne. Ekstremnih nacionalista i fašista bilo je na svim ratnim stranama, ali su se moji sunarodnici iz Bosne nažalost pokazali kao najgori. Republika Srpska je nastala etničkim čišćenjem i to je čInjenica koja će ovu tvorevinu uvek pratiti, a najbolje bi bilo kada bi u svim sadašnjim delovima BiH pobedile građanske opcije, pa bi postojanje entiteta bilo nepotrebno. 2.- Od ustoličenja vlade Vojislav Koštunica, država sve čini da potkopa svoj Specijalni sud koji vodi proces protiv ubica Zorana Đinđića. DSS-ovi ministri pravde i policije se nisu ni trudili to da sakriju, a možemo samo pretpostaviti kako proces urušava DSS-ov direktor tajne policije. Sreća u toj nesreći je da im je manevarski prostor sužen, pošto je proces u rukama uglavnom poštenih ljudi, ali ne treba ih potcenjivati i za očekivati je da će još mnogo groznih stvari smisliti i pokušati sprovesti. Rešenje za ovaj problem je u rukama građana Srbije koji bi trebali na izborima da kazne nastavljače Miloševićeve zločinačke politike.

Ime: A citizen of the world
19.11.2006 20:41

Drzave clanice Evropske Unije ce individualno priznati nezavisnost Kosova. Za status Kosova, odluka Saveta Bezdednosti UN je sustina. U medjuvremenu, Predsednik Srbije Boris Tadic pre par dana je izjavio da svakim danom Kosova je bliza nezavisnosti. Tadic polako, ali sigurno, priprema javno mnjenje Srbije za ishod politickog status Kosova. Zelio bih ponoviti da rezolucija SB UN za nezavisnost Kosova svakako mora biti APSOLUTNO JASNA. Nezavisnost mora biti potpuna, prema tome sever Kosova mora da se integrise u nezavisnom Kosovu i da se severu nikako ne daje neki poseban ‘privremeni’ status. Svet ce uciniti neoprostivu gresku sa nevidjenim posledicama za Kosovo, i Balkanski region uopste, ako ce ponavljati gresku sa Bosnom u slucaju Kosova. Kako Vi to komentarisete?

19.11.2006

Nisam siguran da će Kosovo sledeće godine već dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama, ali će sigurno vlada Kosova dobiti još veće ingerencije. Kako pratim politiku na Balkanu u poslednjih 15 godina, najviše me brine činjenica što u skoro svim bivšim delovima SFRJ preovlađuju loši i zli političari, pa sam zato prilično uzdržan u prognozama o perspektivi Kosova kao nezavisne države. Nije meni problem što će Kosovo postati nezavisno, već mi je problem što i u Prištini, kao i u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, u politici glavnu reč vode uglavnom loši ljudi.

Ime: Paljko
19.11.2006 00:02

Kada je bilo bombardovanje, uglavnom Srbije, mi smo slusali na zapadu iste vijesti od Los Angelesa do Tokija, od Norveske do Johanesburga. Svi kao jedan centralizovani studio. Nemoguce a vidim moguce. Uzas sta mediji mogu napraviti od mozga.Isto sam prozivio za rata u BiH, CRO, ali mi nije jasno sto to ljudi zinu ko ribe i gutaju, gutaju. Tako je i sada sa Irak, Iran, Koreja pa dokle bre cete da vladate u ime vlasti?

19.11.2006

Tokom bombardovanja, građani Srbije su pre svega bili izloženi najcrnjoj propagandi svojih državnih medija. Bili smo zamorčad u Miloševićevom eksperimentu i još uvek plaćamo cenu tog sukoba sa razvijenim svetom, a ne mogu tek tako da zaboravim ni nečasnu ulogu dela međunarodne zajednice, koja je dugo podržavala našeg diktatora, a onda se rešila da uništi infrastrukturu Srbije i usput pobije mnogo nedužnih građana.

Komentari 1-10 (z 23)