Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

ENVER HASANI ONLINE

Gëzim BAXHAKU
18.9.2006

Prof.dr. Enver Hasani u junu ove godine izabran je za rektora Univerziteta u Prištini. Profesor je međunarodnog prava na Pravnom fakultetu i na Filozofskom fakultetu, Odsek političkih nauka. Objavio je mnogobrojne naučne radove iz ove oblasti. Jedan je od vodećih političkih analitičara na Kosovu, čovek koji se nije libio da u svojim istančanim analizama progovori i kritikuje pojave i situacije koje drugi nisu smeli ni da spominju. Izborom na funkciju rektora uspeo je da smiri mnogobrojne nesporazume na relaciji Univerzitet - Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije. Vrlo ozbiljno, konkretnim merama, je nastavio započeti proces reforme Univerziteta u Prištini. Izrazio je spremnost da, zajedno sa institucijama Kosova, vrlo konkretno radi na stvaranju uslova za visokoškolsko obrazovanje na jezicima manjina na Kosovu.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 23)

Ime: Redakcija
29.09.2006 14:26

Odgovore na sva vaša pitanja možete pročitati u formi intervjua, na našoj stranici. U rubrici intervju. Hvala svima na strpljenju, uz izvinjenje što ste dugo čekali na odgovore.

Ime: Beko is Sarajeva
25.09.2006 18:19

Postovanje Prof.Hasani, Poznato Vam je devedesetih godina da je najveci izdanjik Basnjackog i Albanskog naroda Raif Dizdarevic koje je odobrio i poslao policiju i vojsku na Kosovo i odobrio upotrebu sile. Dali Albanski narod ima pravo da podnese tuzbu protiv Dizdarevica u Hagu. Molim Vas komentar

Ime: Hazim Haljeti
25.09.2006 11:51

Pozdravljam Gospodina Hasani, da li mozete pomoci Bosnjacima u bosni da malo se sloze oko najvaznijih stvari npr.ako su na vlasti da ne budu pohlepni i da ne pljackaju svoj sopstveni narod dabudu jedinstveni i da ne lazu.Hvala

Ime: murath@cox.net
24.09.2006 23:27

Selam Allejkum Profesore Hasani.Ja sam bio student Univerziteta Kosova u Pristini,pocetkom osamdesetih..I sjecam se kada je bila "smjena" kadrova. Naime umjesto Prof.Dr.Nijaza Brahimija,na katedri za Masinske elemente i Konstrukcije,koji je doktorirao u Beogradu,doveden je Dipl.ing. Bogoslav Dasic bez zvanja,a bogami i znanja.I jos mnoge druge smjene.Trazili su se podobni po partijskoj (citaj cetnickoj) liniji.Naime ,puno sam sretan da je to vrijeme iza nas i da ste Vi,danas dekan "mog" univerziteta.Gledajuci sa stanovista organizacije Visokoskolskih instituciji ovdje u Americi,ja sam ubijedjen da ce biti potrebno puno vremena da izvrsite reorganizaciju Univerziteta, ali Vi ste to i obecali prije izbora ,a i zalazete se dugi niz godina za reformu.Puno srece i neka te Allah cuva. Jer Allah voli naucene ljude, koji nauku sire.Mahsus sellam. Murat Hodzic.Las Vegas.U S A.

Ime: bedrid@hotmail.com
24.09.2006 08:14

I NDERUARI REKTOR Nje e met e madhe qe une vrej sot ne kosove eshte gjuha e te folurit shqip,eshte mekat qe nje student qe kryen studimet flet shume dobet gjuhen,a keni ne planin e juaj prioritar qe gjuha shqipe te shkruhet dhe te flitet drejt.Eshte per qdo kritik se si sot keqperdoret gjuha dhe sa ka gisht ketu profesorst e dal nga dyert e ketij univerziteti. me nderime

Ime: Selam iz Sandzaka
23.09.2006 21:10

Prof. Hasani, Moje pitanje se odnosi na strucni kadar Univerziteta. Dali imate dovoljno profesora za potrebe Universiteta? Puno uspjeha u obrazovanju

Ime: Enver Sarajevo
23.09.2006 21:02

Dodik, premijer srpske republike u Bosni kaze da Kosovo i srpska republika imaju iste istorijske cinjenice i sudbine, tako da pod istim uslovima mogu da se otcijepe od svojih maticnih drzava. Da li je to tacno ili je sustinska razlika po pitanju istorije nastanka Kosova kao pokrajine i srpske republike u Bosni? Molim te kao naucnika, objasni slicnosti, ako ih uopste ima, i razlike koje su evidentne sto se tice kosovskog pitanja i pitanja srpske republike u Bosni.

Ime: HLeko
23.09.2006 20:56

Postovanje Prof.Dr Hasani, Slazem se da su Srbi ugrozeni na Kosovu od onog momenta kada su Albanci poceli se obrazovati i prestali nositi iz podruma ugalj,cementne dzakove ..... Kako je Vas komentar " na vjekovnoj ugrozenosti Srba od Albanaca." Vjerovatno da je ta ugrozenost bila najaca za vrijeme Rankovica. Molim Vas comentar

Ime: galani_sit@hotmail.com
23.09.2006 10:05

Pse akoma gjinden në vendet udhëheqëse njerëzit që bashkëpunuan me okupatorin serb pas viteve të 1990-ta ku edhe more tituj shkencor, pra ishin ne shërbim të politikes Millosheviqjane si ishte rasti i Dr.Musa Stavilecit dhe per këtë edhe është shpërbly me vendim e punes dekan, kur UP do të shkëputet nga këta njerzë dyftyrësh, që Kosovës nuk i nevojiten...!?

Ime: b,r.iz pristine
22.09.2006 16:10

gos.hasani sta mislite do oceplenje mitrovice kad svi polit.lice u kosovu znaju za te odluke.molim vas kom.

Komentari 1-10 (z 23)