Slušajte uživo
Trenutno slušate
Regionalni program

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

IVAN BULJAN ONLINE

Goran VEŽIĆ
18.6.2006

Ivan Iko Buljan (1949.) diplomirani pravnik, nogometni trener i bivši igrač "Hajduka", "Hamburger Sport Veraina" (HSV) i "Cosmosa" iz New Yorka ima što reći o aktualnom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. I sam je, kao obrambeni igrač jugoslavenske reprezentacije, za koju je nastupio 36 puta, igrao na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj 1974.godine. Ovo je prvenstvo tadašnja jugoslavenska reprezentacija otvorila u utakmici s Brazilom. Bilo je 0:0. Tadašnji dolazak na Svjetsko prvenstvo reprezentacija je imala zahvaliti centaršutu Ike Buljana kojeg je Josip Katalinski pretvorio u gol na famoznoj majstorici sa Španjolskom, 13.veljače 1974.godine u Frankfurtu. Godinu dana kasnije bio je proglašen najboljim jugoslavenskim nogometašem. Buljan će kao nogometni trener slijedeću sezonu najvjerojatnije odraditi na Bliskom Istoku. Prošlo proljeće je trenirao mali slovenski klub "Černomelj".

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 23)

Ime: nenad.simic@garfondapv.org.yu
26.06.2006 08:11

Samo jedan veliki pozdrav, jednom od najvecih fudbalera SFRJ od starog Hajdukovca!!Živio!

Ime: lar071@hotmail.com
26.06.2006 03:46

Da li se sjecate onih turnira kafica u malom fudbalu u Sarajevu pa kad ste pitali za nekog momka kao gdje igra a on rekao za jedan kafic( DAVOR)?

26.6.2006

- Očito je da se radi o nekoj zabuni jer ja nikada nisam bio na nekakvom turniru u Sarajevu

Ime: Skeptik
24.06.2006 06:01

Dragi Iko Ponovno se javljam iz Hamburga i eto obistinilo se sto sam rekao za nase "manekene". Vidjeli smo zasto je Francuska ipak uspjela uci u osminu finala - TRCALI SU! Za razliku od nasih.

24.6.2006

- Većina nas zaboravlja osnovnu činjenicu da je sam dolazaka na Svjetsko prvenstvo za jednu zemlju od 4,5 milijuna stanovnika - i to treći put zaredom - iznimno veliki događaj. Mnogo veće nacije s kvalitetnijim ekipama i ligama se nisu pojavile na Svjetskom prvenstvu. Jasno, svi smo očekivali da ćemo doći u osminu finala, ali kako smo igrali - to nismo zaslužili.

Ime: Ervin Dervisevic
23.06.2006 11:50

Mislite li da bi Tomasa trebalo u kosarkasku reprezentaciju?

23.6.2006

To je malo gruba kvalifikacija,. Sigurno ej da smo svi ljuti na njega, ali ja kažem da je u takvim situacijama igraču najteže. napravio je dvije velike gluposti koje se ne mogu opravdati, ali - treba ići dalje...

Ime: Rom sa kosova
22.06.2006 23:44

Postovani gospodine Buljan, moram da vam kazem da vas cenim i postujem kao coveka, kao sportista i najvise kao fudbalera i siguran sam da se osecate sretnim dok ste pripadali u onom legendarnom sastavu bivse jugoskovenske reprezentacije koja je pobedila spaniju 1:0 za plasman na svetsko prventstvo u Nemacku 1974-godine. Jedini gol tada postigao, koliko se secam, Josip Katalinski u 15-om minutu. Mislim da ste bili tada u ovom sastavu: Maric, Buljan, Hadziabdic, Muzinic, Katalinski, Bogicevic, Oblak, Karasi, Surjak, Acimovic i Dzajic. Da li i vi delite moje misljenje da je ovo bilo jedno od naj zlatnije i naj svetlije doba bivse Jugoslavije!

22.6.2006

- Mi smo imali izvanrednu reprezentaciju u to vrijeme i moram reći da nije bilo skandala s obećanim premijama da bismo daleko dogirali. Na kraju smo bili osmi, ali s obzirom na kvalitet mogli smo dogurati i dalje. Kontakte imamo. Baš sam se nedavno jednog vikenda u Budvi našao sa Škijom i Đajom. Ja sam sa svim iz svih republika ostao u korektnim odnosima. Bilo kada da bilo koga vidim mi se ugodno razgovaramo. Tu nemam nikakvih problema.

Ime: Zika iz Travnika
22.06.2006 18:53

Iko Brate, Mi iz Travnika smo ludovali za Hajdukom. Neki i po 50 i godina? Sta je sa njim da tako propadne? Dje su mladi? Uzzas. Da ga sudba nije kaznila zbog mjessanja u politiku?

22.6.2006

Nažalost moram konstatirati da je Hajduk u dubokoj krizi već godinama. Čudi me što nema nikoga tko bi zaustavio to propadanje, postavio čvrste temelje i počeo se polako vraćati. Zaista je teško u ovom momentu reći kada će se Hajduk vratiti na neke normalne relacije, pobjeđivati i osvojiti kakvu titulu. A što se mene tiče teško je reći da li ću se vratiti jer svaka garnitura uprave ima svoje miljenike. Ja očito nemam veze s ovima, a dok su oni tu mislim da Hajduk nema perspektive

Ime: Anonimni posjetilac
22.06.2006 09:59

Gospodine Buljan, covjek ste koga sam neizmjerno cijenio kao fudbalera koji iako nije igrao za klub za koji sam navijao ali ste bili postovani zbog vaseg pristupa i ponasanja. Kako gledate na mogucnost da se oformi jedna "balkanska liga" od najboljih klubova sa prostora bivse nam zemlje. Mislim da je to moguce i da bi kvalitet bio na vecem nivou a i selekcije drzava bi imale samo koristi. Puno uspjeha i iskreni pozdrav, Tafilj Markovic

22.6.2006

Čisto ekonomski gledano tu ima određene opravdanosti jer u našoj ligi, a tako je i u susjednim zemljama, ima jedan derbi. Mislim da postoji opravdanost lige u kojoj bi igrali najkvalitetniji klubovi iz ove regije i top bi bila jedna kvalitetna liga koja bi puno lakše našla sponzore jer bi pokrivala jedno puno veće tržišno područje. S druge strane postavlja se probleme političke naravi jer može se postaviti pitanje: Je li sazrelo vrijeme za tako nešto. Nažalost, ja u ovom trenutku ne mogu dati odgovor na to pitanje.

Ime: sesar_bp@yehoo.com
21.06.2006 22:16

Iko molim te jeli istina da si bio špijun KOS-a što sam pročitao u novinama?

21.6.2006

To je jedna vrlu ružna laž. Ja sam odmah ustao s tužbom i očekujem raspravu već u rujnu. Ja sam naknadno doznao da je bio jedan s , sada pokojnik, s istim imenom i prezimenom koji je navodno bio doušnik UDB-e. Samo su novine 24 sata uz to ime na nekom popisu suradnika KOS-a i UDB-e dodali "nogometaš".

Ime: Anonimni posjetilac
21.06.2006 20:08

Slazete li se sa tezom da danas bogati igraju, a sirotinja gleda fludbal. Selim M. Oslo

21.6.2006

Ne bih to rekao. Ne znam što je gospodin mislio, ali ako je mislio da nogometaši potiču iz bogatih obitelji to nije točno. Ostalo je kao što je to bilo ranije da nogometaši potiču iz seljačkih i radničkih obitelji. Očito je da je on mislio nda danas igraju bogati s obzirom na činjenicu koliko današnji igrači zarađuju.

Ime: Skep
21.06.2006 18:52

Dragi Ivane javljam ti se iz Hamburga (Wandsbek) gdje si nekada igrao za HSV. Kao dugogodisnji Hajdukovac mogu reci da je to bio pravi nogomet koji si tiigrao i ondasnja "zlatna" generacija Hajduka. Sta kazes za ove nase reprezentativne manekene koji se "setaju" po terenu. Znanje imaju ali osobno smatram da nisu dobro kondiciono pripremljeni. Vidjeli smo kako trce Njemci, Englezi, Svedjani. Jesam li u pravu? Puno pozdrava iz Hamubrga lipi moj.

21.6.2006

Većina nas zaboravlja osnovnu činjenicu da je sam dolazaka na Svjetsko prvenstvo za jednu zemlju od 4,5 milijuna stanovnika - i to treći put zaredom - iznimno veliki događaj. Mnogo veće nacije s kvalitetnijim ekipama i ligama se nisu pojavile na Svjetskom prvenstvu. Jasno, svi smo očekivali da ćemo doći u osminu finala, ali kako smo igrali - to nismo zaslužili.

Komentari 1-10 (z 23)