Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

Goran Milić odgovara na vaša pitanja

RSE
09.05.2008

Našeg gosta Gorana Milića ne treba posebno predstavljati. O tome šta sada radi najpopularnija medijska ličnost svih vremena, sam Milić je nedavno izjavio: "Urednik sam i voditelj tjedne emisije "Brisani prostor" na HTV, koja se emitira četvrtkom navečer, na Prvom programu, nakon kviza. S malom novinarskom ekipom radim tjedne političke, ekonomske, socijalne i svakojake teme, od "tvrdih" priča do zabave i sporta. Kako u posljednje vrijeme svi patimo od mjerenja gledanosti, sav sam ponosan što je "Brisani prostor" u samom vrhu, uz "Latinicu", "Glamur kafe" i TV Dnevnik. Kviz je, naravno, prvi, bez konkurencije, ali je "Brisani" redovito među prvih deset emisija po gledanosti, računajući više od 400 emisija tjedno na svim hrvatskim TV postajama. To mi je glavni posao." Iako je važan dio Milićevog posla i to da postavlja pitanja, sada je u ulozi Online gosta spreman odgovoriti na svako vaše pitanje.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 31-40 (z 58)

Ime: semir puzic Grad: bergen
15.05.2008 19:16

Nisam religiozan,ali da jesam svako bih vece molio za ove nase narode.Molio bih da im se neke stvari vise ne ponove a jedna od njih je Goran Milic

15.5.2008

Velite Vi…iz Bergena.

Ime: za Benjamina
15.05.2008 15:10

Goran Milic(kao glavni urednik YUTEL-a)nije znao(kao i mnogi)da su vec 1991 godine Milosevic i Tudzman dogovorili podjelu BiH,kao sto ni mnogi drugi nisu znali,pa je zato i vecina nas bila naivna i dovedeni smo pred svrsen cin..Jer YUTEL je radio i poslije tog dogovora iz 1991,dok su oni novinari koji su znali za tu podjelu vec davno "pobjegli" i sijali mrznju prema BiH i suzivotu razlicitih nacionalnosti u BiH,kroz visestoljetnu povijest BiH...
Pozdrav
p.s.
www.slobodnaevropa.org/section/Svjedoci/134.html
Stjepan Mesić: Ja sam dogovorio sastanak u Karađorđevu

Stjepan Mesić
27.02.2008
Omer Karabeg
Stjepan Mesić, posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ: "Dogovorom između Tuđmana i Miloševića, stvorena je lažna slika da se u BiH radilo o nekakvom građanskom ratu, o međusobnom sukobu iz vjerskih ili nacionalnih razloga. Međutim, ovdje se radilo o čistoj agresiji i trebalo je međunarodnoj zajednici to i pokazati. Jer, neće međunarodna zajednica ići u rješavanje jednog sukoba dok se ne raščisti situacija oko tog sukoba, dok se ne vidi tko iza čega stoji i tko što radi. Zato je Milošević čitavo vrijeme uvijek tvrdio da se bori za Jugoslaviju. Svjetskim moćnicima je, zbog sentimentalnosti prema Jugoslaviji, dugo je trebalo da shvate da Milošević ustvari razara bilo kakvu mogućnost opstanka Jugoslavije i da ustvari stvara veliku Srbiju"

Ime: matrix
15.05.2008 14:37

Od njega je ipak gora Silvija Luks.Bila je velika partizanka i komunjara,a zadnjih godina su joj omiljeni komentari:"cetnici,velikosrpska agresija" itd.Pa cak je i HDZ napustio tu retoriku,a ona se nesto nekome ulizuje.

Ime: Benjamin Grad: Frankfurt
15.05.2008 11:44

Ne dade mi administrator na ovom forumu da izrazim moje duboko razocarenje uvas kao covjeka ikao novinara.Samo jedan odgovor od vas ocekujem,Da li vjerujete da su sukobi u BIH.izbili zbog pohlepe Tudjmana i milosevica?

Ime: Uros Grad: Beograd
15.05.2008 06:05

Postovani, u vreme kada je radio YUTEL ja sam imao 10-tak godina. Pre godinu, dve moj otac me je 'upoznao' sa vama rekavsi mi jednom prilikom gledanja HTVa - ovo je Goran Milic, cuveni novinar nekadasnje Jugoslavije. Ja sam posle toga pazljivo pratio Vase putopise po Severnoj Evropi, Americi, Kanadi, i stekao i sam pozitino misljenje o Vama, a naravno i kroz emisiju Brisani prostor, koju redovno gledam. Zeleo bih da vas pitam moze li se opet stvoriti nekakav javni servis na prostoru bivse Jugoslavije, ili bar neka polucasovna emisija na HTVu koja bi bila nekakav dnevnik iz svih sest republika (bilo bi bolje kada bi trajanje bilo oko sat vremena svake nedelje i bilo u formi politickog magazina)?

15.5.2008

Vec se postupno stvara suradnja producenata TV postaja na podrucju bivse Jugoslavije. Proizvode se zajednicke TV serije, muzicki programi, humor itd. Do zajednickog Dnevnika na javnom kanalu ce proci jos vremena, al mislim da ce to probati neka od komercijalnih televizija.

Ime: Damir
14.05.2008 13:55

Postovani Gorane(YUTEL),kako sad poslije 16 godina gledate na ova desavanja(ove snimke YUTEL-a) iz 1992 u BiH,narocito nakon saznanja da su vec godinu dana prije(1991g.) tajno Tudzman i Milosevic podjelili BiH izmedju sebe???

Pocetak rata -- Sarajevo April 92 YUTEL II

www.youtube.com/watch?v=njj75Hu8k1w&feature=related
-----------------------------------------
Rat Uzivo Dnevnik 04-05-1992
(Josip pejakovic,Rade Serbedjija...)

www.youtube.com/watch?v=PBbXRFzn1mo

Ime: kako to Grad: münchen
13.05.2008 16:18

gosp. milicu, da li ste vi osobno bili uvjereni jugoslaven za vrijeme jugoslavije ili ne? da li ste vjerovali u jugoslavenstvo i bratstvo i jedinstvo ili ste ipak na vrijeme shvatili da od te utopije ipak nema nista jer jugoslavena u jugoslaviji skoro pa da i nije bilo - ako se izuzme ono malo inteligencije / intelektualaca i pripadnika JNA.

13.5.2008

Cujte, ni u Belgiji nema nijednog Belgijanca osim kralja. Ali, jos nekako hoda.

Ime: Muhamed Kucanin Grad: Melburn
13.05.2008 07:15

Postovanje gospodine Milicu,Molim Vas da ovo moje pitanje ne uzmete kao provokativno,samo bih zelio da znam koliko se i da li ikako osjecate kao Jugoslaven? Hvala na odgovoru.

13.5.2008

Ne osjecam se kao Jugoslaven, u biografiji sam se uvijek pisao kao Hrvat ali okolnost da sam zivio u Beogradu, radio na TV Beograd i govorio srpskim jezikom, nije me cinila tipicnim Hrvatom. I danas, ako nema nekih kontraindikacija, kad se u avionu, u restaurantu sretnem s nekim iz ex-Jugoslavije, lakse zapocnem razgovor nego s nekim iz Jordana ili Kenije. Ali, pitati nekoga osjeca li se danas kao Jugoslaven je isto kao pitati mog djeda Frana 1950-te zali li za Franzom Josephom.

Ime: 071
12.05.2008 18:15

Da li bi ste ponovo bili glavni urednik u novom Yutelu?

12.5.2008

Ekipa se rasula po svijetu, slabo smo informirani o onome sto se dogadja na ovim prostorima.

Ime: KULIN BAN
11.05.2008 23:38

Postovani Gorane ste tad bili Glavni urednik najgledanije TV YUTEL i posto je ovo VRLO VAZNO PITANJE koje otvara mnoga pitanja,stvarno bi bilo dobro da kazete da li ste znali za dogovor o podjeli BiH izmedju Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana u Karađorđevu 1991,pa se postavlja zasto su poginuli mnogi,iako se sve znalo???Ipak na srecu BiH je ostala cjelovita iako su Bosanci i BiH dozivjeli nezapamcen genocid!!!I sta mislite da li su Hrvatska i Srbija odustale od projekta velike Srbije i velike Hrvatske i pored genocida koji je pocinjen nad BiH gradjanima???

Hvala Vam unaprijed na odgovoru!
p.s.
Ante Marković,tadašnji Predsjednik Vlade SFR Jugoslavije svjedočio je u Hagu:
Dogovor o podjeli sklopljen je između predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana i njegovog srbijanskog kolege Slobodana Miloševića u Karađorđevu. O tom sastanku pred Tribunalom u Hagu svjedočila su dvojica uglednih Hrvata, Stjepan Mesić i Ante Marković.

Ante Marković je tokom svog glavnog svjedočenja rekao da je 1991. godine iz više izvora čuo za sastanak Milošević-Tuđman u Karađorđevu, na kojem je dogovorena podjela BiH. U direktnim razgovorima koje je sam zatražio, obojica su mu priznala da je istina šta se govori za Karađorđevo. "Tražio sam da razgovaram s obojicom i sreli smo se odvojeno, u Beogradu i Zagrebu. Ja sam im otvoreno rekao šta sam doznao. I jedan i drugi su potvrdili da su se dogovorili da podijele BiH. Milošević mi je to odmah rekao, a Tudjmanu je trebalo mnogo više vremena", kazao je Marković.

Prema riječima svjedoka, Milošević je tvrdio da je "BiH i onako vještačka Titova tvorevina i da ne može opstati", kao i da su muslimani (Bošnjaci, op. a.) i onako pravoslavci koji su silom prilika prihvatili Islam. Hrvatski predsjednik Tudjman je, po iskazu svjedoka, dijelio Miloševićevo mišljenje, rekavši da je "Bosna šaptom pala" i da će Evropa to podržati, jer neće dozvoliti da ima "muslimansku državu" u svom srcu. Tudjman je tvrdio da su muslimani zapravo katolici koji su primorani da promijene vjeru.

"Na moje pitanje zar misli da se to može uraditi bez krvi do koljena, Milošević je odgovorio da ne vjeruje da će biti rata zato što većinu stanovništva u BiH čine Srbi i Hrvati, a da su on i Tudjman predvidjeli enklavu za muslimane. Kad sam pitao šta ćemo ako ipak bude rata, rekao je samo: 'Onda ćemo vidjeti šta ćemo'", ispričao je Marković....

http://bs.wikipedia.org/wiki/Velika_Srbija

11.5.2008

Pogledajte jedan od mojih prethodnih odgovora na pitanje o dogovorima Tudjman – Milosevic.

Komentari 31-40 (z 58)