Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Goran Milić odgovara na vaša pitanja

RSE
9.5.2008

Našeg gosta Gorana Milića ne treba posebno predstavljati. O tome šta sada radi najpopularnija medijska ličnost svih vremena, sam Milić je nedavno izjavio: "Urednik sam i voditelj tjedne emisije "Brisani prostor" na HTV, koja se emitira četvrtkom navečer, na Prvom programu, nakon kviza. S malom novinarskom ekipom radim tjedne političke, ekonomske, socijalne i svakojake teme, od "tvrdih" priča do zabave i sporta. Kako u posljednje vrijeme svi patimo od mjerenja gledanosti, sav sam ponosan što je "Brisani prostor" u samom vrhu, uz "Latinicu", "Glamur kafe" i TV Dnevnik. Kviz je, naravno, prvi, bez konkurencije, ali je "Brisani" redovito među prvih deset emisija po gledanosti, računajući više od 400 emisija tjedno na svim hrvatskim TV postajama. To mi je glavni posao." Iako je važan dio Milićevog posla i to da postavlja pitanja, sada je u ulozi Online gosta spreman odgovoriti na svako vaše pitanje.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 21-30 (z 58)

Ime: ciji se barjak vije ?
19.05.2008 17:27

Za jedne novine u Hrvatskoj ste prije koji dan nakon boravka u Cannesu izjavili: - Meni je bilo najbitnije da se u Cannesu vijori velika hrvatska zastava...Da li ste isfo tako mislili za vrijeme Jugoslavije t.j. da li vam je tada bilo vazno da se negdje vijori jugoslavenska zastava? hvala na odgovoru srdacno,

19.5.2008

Da sam mislio da je to najbitnije, to bih istaknuo u TV prilogu iz Cannesa, zar to nije logicno? A kad prepustite objavljivanje onoga sto kazete nekome tko vam je spremio zasjedu i tjeralicu na naslovnici onda ispadne tako kako je napisano. Apsolutno izvan konteksta, bezobrazno i glupo. A sto se tice jugoslavenske zastave, sto mislite da se bojim reci – pa naravno, volio sam kad bi se zaviorila iznad pobjednicke momcadi kosarkasa, vaterpolista, Mira Cerara, volio sam kad je Stenmark vozio Elanove skije koje nisam smatrao slovenskim i hrvatskim.

Ime: Adi Grad: Luxemburg
19.05.2008 15:17

Kao jedan od najpozitivnijih likova novinarstva s kraja 80-ih i pocetka 90-ih, bez sumnje spadate u osobe cija percepcija vazi za najkompetentniju.Pa me interesuje kako tumacite crnogorsku rezimsku Nocnu Moru (?) u kojoj likovi nisu dobrocudni Jajan, Seva, Cigan... vec likovi za cije epitete treba biti jako nepristojan i napisati ih.
Dakle, kako komentarisete sudske sporove u kojima ratni huskaci, ratni zlocinci i ostali nesrecnici iz pocetka 90-ih tuze, i uz pomoc t.z.v. sudija i karikaturalnog rezima dobijaju sporove ? Da li ovo znaci da se rat sa istim likovima jos nije zavrsio ?

19.5.2008

Mislite na Kusturicu? Ja se nisam pridruzio duhovitim Sarajlijama koji mu hoce isplatiti odstetu. Koliko god gesta djelovala superiorno.

Ime: Marko Grad: Zagreb
19.05.2008 14:46

Gorane, današnji Jutarnji list Vas teško optužuje za prikriveno reklamiranje. Piše i da ste osigurali otkup svoje knjige - i to od strane mafijaških firmi, kao što su IGH (vodi ga Jure Radić, jedan od arhitekata etničkog čišćenja u Hrvatskoj), te državnih firmi: HEP i drugih. Šta kažete na to? Imate li veze sa organiziranim kriminalom i mafijaškim polu-podzemljem?

19.5.2008

Ja sam knjigu prodao na adresu vise od 80 hrvatskih firmi, velikih i posve malih medju kojima su i Tesla Ericsson, Koncar, Pliva, Adris, Konzum, jer su knjige napravljene namjenski kao darovi stranim partnerima za vrijeme konferencija kojih je u Hrvatskoj bezbroj. Dakle, nema teorije da bilo koji novinar uvjeri 80 direktora da nesto vrijedi ako ne vrijedi. Mislim da sam koncepcijski dobro pogodio jer sam ciljao ono sto bi stranca zanimalo o Hrvatskoj, a ne sto Hrvati misle o sebi. 70 posto izdanja je zato na engleskom jeziku. Ali, Boze, sad mi je tek jasno sto pise ona doktorica iz Kanade, oko mafije. Znaci Jure Radic, dobitnik tri medjunarodne nagrade za graditeljstvo, clan zirija CEMEX-ovih nagrada, nije drugo do mafijas i etnicki cistac! E, nisam znao kome sam prodao knjigu. Ali, kad ste se vec prihvatili analize, ne biste vjerovali tko sve od urednika Jutarnjeg lista ima dionice u IGH, svaki (svaka) u vrijednosti vise milijuna kuna. Takodjer, spominje se kako je DIOKI kupio 500 mojih knjiga. Uzasno! A nista ne smeta kad DIOKI kupi cijeli Novi list! Meni ne smeta, ali me zanima od koga je kupio. Je li covjek koji je “posteno” pretvorio drzavni, socijalisticki Novi list u privatno vlasnistvo i uzeo od DIOKIJA 50 milijuna kuna prodajuci dionice bez poreza zanimljivija vijest za naslovnicu od Gorana Milica koji je prodao 500 knjiga I na svakoj zaradio 20 posto od cijene? Razmislite, Marko. Lijep pozdrav, Goran.

Ime: Ante J.J. Kumičić Grad: Zemun
18.05.2008 12:24

Tko je manje zlo za regiju: Tadić+Ivica ili Šešelj-Koštunica-Ivica

18.5.2008

Ooooo, to ne mogu odgovoriti ovako na brzinu.

Ime: Dino
17.05.2008 22:53

Sta mislite o Lajcaku,Visokom Predstavniku za BiH? Kao sto znate bez Visokog Predstavnika se u BiH nemoze uciniti nikakav napredak,pa ce vjerovatno Visoki Predstavnik jos dugo,dugo trebati Bosni i Hercegovini.. Sta mislite koliko ce jos Visoki Predstavnik biti potreban BiH? Kao sto znate sad je najvaznije rjesavanje ili rad na novom Ustavu BiH,a bez Visokog Predstavnika se nece moci i nemoze nista dogovoriti..Vecina BiH gradjana(posebno u entitetu Federacija BiH)je za to da se kopira bilo koji Ustav neke zemlje clanice Europske Unije,sa punom zastitom ljudskih prava za sve gradjane u cijeloj BiH... Pozdrav

17.5.2008

valja s njim, ne valja bez njega. Ali, simpatican je Slovak, oni su inace fini ljudi.

Ime: Marin Grad: Zagreb
17.05.2008 21:16

Da li je Goran Milić, ovih "post yutel" godina u kontaktu s Omerom Karabegom ili nekim od bivših kolega? Da li im govori za svoju epizodu iz tjednika "Panorama", što je u to doba bio pravi spceijalitet u Hrvata, pa se Goran morao dokazati.
Inače, gledam Brisani prostor, ne može se reći da to nije dobra emisija. Milić je stari vuk. Šteta što nije bolje sastavljao svoj CV 90- tih.

17.5.2008

Cujem se s Omerom, bio sam kod njega na veceri u Pragu prije nekoliko godina. Ali, vrijeme polako cini svoje. Premda mislimo kako cemo jos dugo, neumitno moze doci vec sutra.

Ime: davor Grad: vitez
17.05.2008 15:22

Šta mislite o rezultatima parlamentarnih izbora u Srbiji?

17.5.2008

Realni. Uvijek su realni kad se prebroje glasovi.

Ime: KATARZA
16.05.2008 12:27

Kao sto vidimo BiH susjedna zemlja Hrvatska je dozivjela KATARZU i izvinula se BiH za sve sto je ucinjeno BiH devedesetih,podvukla da Hrvatska vise nema teritorijalnih pretenzija prema BiH,pa su sad odnosi izmedju Hrvatske i BiH u uzlaznoj putanji...
Gospodine Milicu da li mislite da ce i BiH komsijska zemlja Srbija uskoro dozivjeti KATARZU(suocavanje sa istinom)i da li ce se uskoro pojaviti srbijanski Willy Brandt pa da klekne i izvine se BiH,svim zrtvama strasnog genocida koji je planiran i pocinjen iz Srbije(uz pomoc njihovih poslusnika u BiH) nad stanovnistvom u BiH,jer to bi bio i znak da NAPOKON Srbija nema vise teritorijalnih pretenzija prema BiH(na stetu BiH)i da nece ponovo pokusati izvrsiti genocid nad BiH Narodima,jer to je jedini ispravni put bar pokusaja za normalizaciju odnosa Srbije i BiH,pa da se konacno pocne normalnije zivjeti u regionu...
Pozdrav

16.5.2008

Drago mi je sto tako gledate na Hrvatsku, ali mi je malo cudno sto trazite katarzu od Srbije i prestanak njezinih teritorijalnih pretenzija prema BiH. Vi pisete kao da ne postoji RS i kao da bi se sve promjenilo kad bi se u Beogradu netko ispricao BiH.

Ime: Benjamin Grad: Frankfurt
16.05.2008 11:39

Za onoga ko se nije predtavio.Milica nisam pitao jeli zna o dogovoru tudjman milosevic.Pitan je da li vjeruje da je se to desilo.Yutel jeste radio i nakon 91,ali kako?Sve se svodilo na Nesuvisle izvjestaje u kojima se pravi krivac nikada spomenuo nije.To ti dode kao da je Kineska novinska agencija prenosila dogadjaje.Mesic jeste organizovao sastanak ali da se umire duhovi.Kao ko biva dobar novinar on bi mogao napraviti jednu jaku reportazu o tom prokletom dogovoru.Onaj koji uspije privoliti Tudjmana da ga primi u svoje okrilje moze sigurno iskopati dosta toga iz proslosti sto mi dakako jos neznamo .Pozdrav.

16.5.2008

Bilo je puno dogovora i jos vise pokusaja dogovora. Osobno sam aranzirao susret Izetbegovic – Milan Panic u Sarajevu, posve slucajno. Bio sam s Adilom Zulfikarpasicem pola sata prije nego je otisao kod Milosevica s Muhamedom Filipovicem potpisati “historijski sporazum”. Bilo je i washingtonskih i drugih sporazuma. Ako Vi mislite da je dogovor Tudjman – Milosevic jedini valjan, jedini pravi, a da su svi ovi drugi samo folklor, tesko cete opstati kao povjesnicar.

Ime: Simic Grad: U Sarajevu nisam a ovdje me nema
15.05.2008 20:02

Da bi izvjestavao iz UN za ondasnja sredstva informisanja Goran je morao biti politicki podoban dakle na liniji SKJ pa je onda " postao " Reformista da bi se na kraju priklonio nacionalistima i stao uz skute onih koji su upravo rusili i srusili ono sto je on sa ostalim novinarima u YUTEL - u branio . Mene osobno ne interesuje dali barem malo osjeca odgovornost za sve one sto je tako brutalno iznevjerio , jer znam da on te sposobnosti nema.

15.5.2008

Sve znate Simicu, sto ce Vam odgovor.

Komentari 21-30 (z 58)