Slušajte uživo
Vaš izbor
Posljednje vijesti

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Goran Milić odgovara na vaša pitanja

RSE
9.5.2008

Našeg gosta Gorana Milića ne treba posebno predstavljati. O tome šta sada radi najpopularnija medijska ličnost svih vremena, sam Milić je nedavno izjavio: "Urednik sam i voditelj tjedne emisije "Brisani prostor" na HTV, koja se emitira četvrtkom navečer, na Prvom programu, nakon kviza. S malom novinarskom ekipom radim tjedne političke, ekonomske, socijalne i svakojake teme, od "tvrdih" priča do zabave i sporta. Kako u posljednje vrijeme svi patimo od mjerenja gledanosti, sav sam ponosan što je "Brisani prostor" u samom vrhu, uz "Latinicu", "Glamur kafe" i TV Dnevnik. Kviz je, naravno, prvi, bez konkurencije, ali je "Brisani" redovito među prvih deset emisija po gledanosti, računajući više od 400 emisija tjedno na svim hrvatskim TV postajama. To mi je glavni posao." Iako je važan dio Milićevog posla i to da postavlja pitanja, sada je u ulozi Online gosta spreman odgovoriti na svako vaše pitanje.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar - Pravila za forum

Komentari 1-10 (z 22)

Ime: kako to Grad: münchen
13.05.2008 16:18

gosp. milicu, da li ste vi osobno bili uvjereni jugoslaven za vrijeme jugoslavije ili ne? da li ste vjerovali u jugoslavenstvo i bratstvo i jedinstvo ili ste ipak na vrijeme shvatili da od te utopije ipak nema nista jer jugoslavena u jugoslaviji skoro pa da i nije bilo - ako se izuzme ono malo inteligencije / intelektualaca i pripadnika JNA.

Ime: Muhamed Kucanin Grad: Melburn
13.05.2008 07:15

Postovanje gospodine Milicu,Molim Vas da ovo moje pitanje ne uzmete kao provokativno,samo bih zelio da znam koliko se i da li ikako osjecate kao Jugoslaven?
Hvala na odgovoru.

Ime: 071
12.05.2008 18:15

Da li bi ste ponovo bili glavni urednik u novom Yutelu?

Ime: KULIN BAN
11.05.2008 23:38

Postovani Gorane ste tad bili Glavni urednik najgledanije TV YUTEL i posto je ovo VRLO VAZNO PITANJE koje otvara mnoga pitanja,stvarno bi bilo dobro da kazete da li ste znali za dogovor o podjeli BiH izmedju Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana u Karađorđevu 1991,pa se postavlja zasto su poginuli mnogi,iako se sve znalo???Ipak na srecu BiH je ostala cjelovita iako su Bosanci i BiH dozivjeli nezapamcen genocid!!!I sta mislite da li su Hrvatska i Srbija odustale od projekta velike Srbije i velike Hrvatske i pored genocida koji je pocinjen nad BiH gradjanima???

Hvala Vam unaprijed na odgovoru!
p.s.
Ante Marković,tadašnji Predsjednik Vlade SFR Jugoslavije svjedočio je u Hagu:
Dogovor o podjeli sklopljen je između predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana i njegovog srbijanskog kolege Slobodana Miloševića u Karađorđevu. O tom sastanku pred Tribunalom u Hagu svjedočila su dvojica uglednih Hrvata, Stjepan Mesić i Ante Marković.

Ante Marković je tokom svog glavnog svjedočenja rekao da je 1991. godine iz više izvora čuo za sastanak Milošević-Tuđman u Karađorđevu, na kojem je dogovorena podjela BiH. U direktnim razgovorima koje je sam zatražio, obojica su mu priznala da je istina šta se govori za Karađorđevo. "Tražio sam da razgovaram s obojicom i sreli smo se odvojeno, u Beogradu i Zagrebu. Ja sam im otvoreno rekao šta sam doznao. I jedan i drugi su potvrdili da su se dogovorili da podijele BiH. Milošević mi je to odmah rekao, a Tudjmanu je trebalo mnogo više vremena", kazao je Marković.

Prema riječima svjedoka, Milošević je tvrdio da je "BiH i onako vještačka Titova tvorevina i da ne može opstati", kao i da su muslimani (Bošnjaci, op. a.) i onako pravoslavci koji su silom prilika prihvatili Islam. Hrvatski predsjednik Tudjman je, po iskazu svjedoka, dijelio Miloševićevo mišljenje, rekavši da je "Bosna šaptom pala" i da će Evropa to podržati, jer neće dozvoliti da ima "muslimansku državu" u svom srcu. Tudjman je tvrdio da su muslimani zapravo katolici koji su primorani da promijene vjeru.

"Na moje pitanje zar misli da se to može uraditi bez krvi do koljena, Milošević je odgovorio da ne vjeruje da će biti rata zato što većinu stanovništva u BiH čine Srbi i Hrvati, a da su on i Tudjman predvidjeli enklavu za muslimane. Kad sam pitao šta ćemo ako ipak bude rata, rekao je samo: 'Onda ćemo vidjeti šta ćemo'", ispričao je Marković....

http://bs.wikipedia.org/wiki/Velika_Srbija

Ime: Mladen Grad: Split
11.05.2008 15:24

Lijepo je vidjeti da netko u svojim emisijama odvaja prostor za Hrvate u BiH, u današnjem autizmu koji u Hrvatskoj vlada prema njihovom položaju Vaša pažnja je za pohvalu. Cijene to ljudi a cijenit će i vrijeme.

Ime: Fidelio
11.05.2008 15:06

Gorane, Vi ste jedno od najvećih razočaranja u jugoslavenskoj politici. Bili ste glas liberalne, prozapadne Jugoslavije u ona stara vremena. Pa ste bili jedan od heroja antiratnog otpora. A završili ste kao apologet rata i ratnih užasa. Zanima me - osjećate li bar malo odgovornosti za sve one koje ste tako brutalno iznevjerili?

Ime: Zlopamtilo
11.05.2008 15:00

Gospodine Miliću, Vi ste bili jedan od rijetkih novinara koji je komentirao Osmu sjednicu CK SK Srbije odmah nakon njenog održavanja. U sarajevskom Oslobodjenju ste nekoliko dana nakon njenog održavanja napisali da je pobjeda Miloševića - pobjeda demokratije u SK Srbije. Možete li iz ove perspektive objasniti zašto ste tada tako mislili?

Ime: Bosanac
11.05.2008 11:42

Dragi Gorane,Vi ste kao urednik YUTEL-a bili nepristrasni i posteno izvjestavali o situaciji tadasnje Yuge,ali nazalost vidjelo se da su jedino BiH i Bosanci bili za onu Titovu Yugu,ravnopravnih Republika i Naroda(ne onu koju je zeljela Srbije nakon Titove smrti)...
Gorane da li ste tad znali za podjelu BiH izmedju Tuđmana i Miloševića 1991 u Karađorđevu..
Već 1991. hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, sklapa dogovor o podjeli Bosne i Hercegovine sa srbijanskim predsjednikom Miloševićem, poznatim sastankom u Karađorđevu. O podjeli Bosne i Hercegovine danas postoji mnogobrojna dokumentacija, među kojom su najznačajniji stenogrami Franje Tuđmana, ali i svjedočenja predsjednika Stjepana Mesića, nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva SFRJ, Ante Markovića, nekadašnjeg premijera SFRJ i mnogih drugih svjedoka vremena....Kao sto znate nakon toga je BiH prevarena i platila je veliku cijenu,dozivjela genocid i jos i danas se osjecaju posljedice...
Po Vasem misljenju,da li su Srbija i Hrvatska odustale od stvaranja velike Srbije i velike Hrvatske na racun/stetu BiH ???
p.s.
Ideja velike Srbija
www.camo.ch/ideja_srba.htm

Ideja velike Hrvatske
www.camo.ch/vela_ideja.htm

Ime: sdp
11.05.2008 11:35

Ne vjerujem da mi sadašnji nacionalisti mogu išta novo reći.Gospodin se izvinuop Franji, jer nije na vrijeme promijenio stranu.A gdje smo mi naivni koje nas je pod firmom Yutela okupljao na miting protiv nacionalizma.

Ime: izbeglica Grad: Malme
11.05.2008 11:21

E moj Sasa / Gorane / gde je ljubav nasa ?
Zaista, Gorane, gde je ljubav nasa, mislim na nase zajednistvo o kojoj ste pricali, dok ste uredjivali "Yutel", a i prije dok ste bili izvestac iz drugih zemalja. Zar taj nacionalizam kojem ste se priklonili, tako zarazno i porocno deluje ?

Komentari 1-10 (z 22)