Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

VANJA ĆALOVIĆ ONLINE

Slavica BRAJOVIĆ
30.7.2007

"Ova mala o jadu zabavi crnogorsku Vladu " najčešći je komentar prosječnog građanina na aktivnosti Vanje Ćalović, izvršne dirktorke MANS-a, nevladine organizacije čija je glavna aktivnost borba protiv korupcije u crnogorskim tranzicionim procesima. Podnijela je preko 4.500 zahtjeva za slobodan pristup informacijama, tražeći između ostalog i podatke o broju zaposlenih i primanjima u državnoj bezbjednosti, na stotine tužbi zbog nelegalne gradnje, uključujući i onu protiv moćnog podgoričkog gradonačelnika i lokalnih tajkuna, ukazivala na gomilanje funkcija i neprijavljivanje prihoda bivšeg premijera Mila Đukanovića...Ipak, akcija prikupljanja potpisa građana kojom se od Vlade traži da građani imaju isti tretman u plaćanju struje kao i povlašteni Kombinat aluminijuma, inače vlasništvo ruskog oligarha Olega Deripaske, donijela je Vanji Ćalović najveću popularnost. U junskom istraživanju CEDEM-a zauzela prvo mjesto kao ličnost kojoj građani najviše vjeruju, iza nje su ostali crnorski predsjednik, bivši i aktuelni premijer, lideri opozicije. Tako se prvi put u tipično muškom društvu kakvo je crnogorsko na čelu rang-liste našla žena njezinog izgleda, krhe građe, no ogromne energije...koja pritom još nema 30 godina.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 11-20 (z 29)

Ime: Dzambegovic
05.08.2007 09:30

Vase razmisljanje Dali bosanska vlast misli da sutnjom cini dobro BiH i njenim gradjanima u vezi srpsko-cetnickih zlocina nad neduznim gradjanima BiH? Znamo ko je pokrenuo genocidnu agrsiju na BiH i njene narod. Jasno se to treba reci i ponavljati Srbija i sljedbenici Miloseviceve, Karadzicev,Sesljeve,Kostunicine i Draskoviceve ideje o vliko-srpstvu i VELIKE srbije. Znamo da ta idja jos postoji u glavama zlocinaca koji su jos na vlasti u Srbiji. Prekinuti sve veze sa Srbijom i upozoriti narod BiH da ne putuje preko Srbije zbog njihove bezbijednosti.

Ime: Supporter
05.08.2007 02:10

Postovana Vanja, mozes li mi reci sta mislis o Gospodinu Slavku Perovicu i da li bi bilo dobro, kako za tebe u tvojim aktivnostima, tako i za crnu goru da se on vrati i nadze u poziciji da da doprinos u rjesavanju nagomilanih problema kojih je puna crna gora, a sa kojima se ti za sada nekako boris. Puno srece i cuvaj se jer tvoji neprijatenji su spremni na sve. Pozdrav

5.8.2007

Uvjerena sam da Liberalni savez ima istorijski značaj, prvenstveno zbog njihovog suprostavljanja ratnom ludilu devedesetih godina, a sigurna sam da je aktivno učešće gospodina Perovića, ali i mnogih drugih pojedinaca koji su bili angažovani u toj partiji, od značaja za rješavanje brojnih problema sa kojima se Crna Gora sada suočava.

Ime: Dzambegovic
04.08.2007 13:48

Pozdrav Vanja Podrzavate li raspisivanjem Interpolove potjernice za ratnim zlocincem Voislavom Kostunicom? Znamo da je imenovani sa Trebevica sa svojom cetnickom bratijom za vrijeme agrsije na BiH ubijao gradjane Sarajeva. Sud BiH mora odmah i bez odlaganja pokrenuti taj postupak.

Ime: Sretan Vam put!
04.08.2007 08:44

Usamljena lasta "Jedna lasta ne cini proljece", kaze se u narodu kada se misli na nesto sto je nemoguce ostvariti. Dakle, pred Vama je tezak put da ostvarite ono sto ste naumili.Zbog onog iskonskog crnogorskog shvatanja "da je zena stvorena samo za radanje i poslove u kuci, bice Vam najveca prepreka koju trebate (morate) savladati. Vjerujem da cete ipak uspjeti dokazati "nevjernim Tomama" da i zena u Crnoj Gori moze biti usjesan politicar u kojeg ce crnogorski narod vjerovati. Sretan vam put!

Ime: Sulejman (Velicanstveni)
04.08.2007 07:45

Da li postoji mogucnost da Vaqsxim aktivnostima kriminalna vlast u Crnoj Gori zbog onoga sto je zapocela 1990 BaBINOM GREDOM, PA USTOLICENJEM mILOSEVICA, CIGARETAMA., UBISTVIMA I SLKICNO a zavrsila ilegalnim referendumom o otcepljenju, ikada dodje pred lice pravde?

Ime: adi888king@yahoo.co.uk
02.08.2007 22:33

Najprije kompliment za elegantnu ljepotu. Iako sam rodjeni podgoricanin, nisam u mogucnosti da budem u toku svih dnevnih zbivanja po CG jer je satelitska RTCG rezimski bilten pa je i ne gledam uopste, a na internetu mi je djelimicno promakla vasa popularnost. Posto imamo dosta zajednickih osobina (borba za pravdu i privodjenje fukara k licu pravde...) volio bih da se bolje upoznam sa vama. Moje najvaznije pitanje je - imate li vec ljubavnu vezu, jer pretpostavljam da ste neudati ? I ja sam zgodan, visok, par godina stariji od vas, nisam kriminalac, ruke mi nisu krvave, nikad nikome nisam radio o glavi... Imam dosta kvaliteta... (Po nacionalnosti sam Bosnjak... ne znam dal' to smeta ?!) Mozete mi odgovoriti i direktno na moj e-mail.

Ime: Ratne zlocince pred sud pravde...
02.08.2007 15:45

Zasto su poltroni profasistickog rezima Slobodana Milosevica jos na vlasti u Crnoj Gori? Oni su (kao sto je poznato) formirali paravojne kaznene jedinice koje su razarali, pljackali i klali po Bosni i Hercegovini. Zasto ih sadasnja demokratska Crna Gora ne izvede pred sud i zbog ucinjenog zla ne kazni?

Ime: Solomon
02.08.2007 13:09

Pomno pratim i podrzavam Vase dosadasnje aktivnosti, tek da se zna. Ipak me intersuju neki slobodniji detalji: kakvi to momci mogu osvojiti Vase srce (znam da tu niti ima niti moze biti pravila ali se makar malo potrudite)ili kako, gdje i sa kim biste voljeli da provedete odmor iz snova?

Ime: Laik
01.08.2007 23:52

Interesuje me sta mislite o privatizaciji elektroprivrede? Da li je to dobro za obicne ljude u Crnoj Gori? Isto me zanima vase misljenje o posljedicama prodaje nekretnina i zemlje strancima i koliko koristi to donosi obicnim ljudima, a koliko nekome drugome? Da li ste vidjeli Alex Gibney-ev dokumentarac Enron: The Smartest Guys in the Room? Meni kao nekom ko je neupucen u neoliberalni kapitalizam film je edukativno djelovao. Postovanje

1.8.2007

Milton Fridman, guru neoliberalne ekonomije je na početku svoje karijere tvrdio da je privatizacija ključ za rješenje svih problema, ali je nakon višegodišnjeg iskustva maksimu „Privatizacija, privatizacija, privatizacija!“ zamijenio sa „Institucije, institucije, institucije!“. Uvjerena sam da institucije u Crnoj Gori nisu dovoljno snažne da zaštite javne interese od lobija i pojedinaca koji teže isključivo ostvarivanju profita i obezbijede da proces privatizacije bude sproveden na javan i zakonit način, kao i adekvatnu kontrolu ulaganja u privatizovana preduzeća. Ne spadam u one koji su a priori protiv privatizacije svega što je u državnom vlasništvu, ali ni one koji smatraju da sve treba prodati, po bilo koju cijenu i bilo kome. Iskustvo razvijenih zemalja, kao i onih koje su uspješno prošle kroz proces tranicije, kao što je Slovenija, pokazuje da država treba da nastavi da gazduje ključnim resursima i da privatizacija, posebno u slučaju prirodnih monopola kakav je EPCG, smanjuje koristi za potošače i omogućava samo bogaćenje uskog kruga pojedinaca.

Ime: Djordje
01.08.2007 17:35

Postovanja G-djice Vanja, Vi ste nasa nada! Ako bi ste se kandidovali za Predsjednika CG - ostali kandidati ne bi imali mnogo sanse! Nadam se da hocete! Veliki i srdacan pozdrav i veliko hvala za sve sto cinite za CG.

Komentari 11-20 (z 29)