Slušajte uživo
Trenutno slušate
Regionalni program

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

ENVER HASANI ONLINE

Gëzim BAXHAKU
18.09.2006

Prof.dr. Enver Hasani u junu ove godine izabran je za rektora Univerziteta u Prištini. Profesor je međunarodnog prava na Pravnom fakultetu i na Filozofskom fakultetu, Odsek političkih nauka. Objavio je mnogobrojne naučne radove iz ove oblasti. Jedan je od vodećih političkih analitičara na Kosovu, čovek koji se nije libio da u svojim istančanim analizama progovori i kritikuje pojave i situacije koje drugi nisu smeli ni da spominju. Izborom na funkciju rektora uspeo je da smiri mnogobrojne nesporazume na relaciji Univerzitet - Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije. Vrlo ozbiljno, konkretnim merama, je nastavio započeti proces reforme Univerziteta u Prištini. Izrazio je spremnost da, zajedno sa institucijama Kosova, vrlo konkretno radi na stvaranju uslova za visokoškolsko obrazovanje na jezicima manjina na Kosovu.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 11-20 (z 23)

Ime: tjmspho@ucl.ac.uk
21.09.2006 11:22

Sta se dogodilo sa srednjoskolskim i drugim dokumentima studenata Pristinskog Univerziteta, nastava na srpskom jeziku, po dolasku NATO snaga u pokrajinu? Da li se ta dokumenta mogu naci i kome se za to treba obratiti?

Ime: Florentina Pepaj Misimi
20.09.2006 12:33

Shume faktore po tregojne qe Kosova do te jete a pavarur. Cfare vlere do ta kete pavaresia me te vertete? Shume probleme qe i kemi sot do te na jene ende edhe mas shpalljes se pavarsise. Eshte e qarte qe pavaresia per neve eshte si nje dalje nga labirinthi. Mirepo duhet te punojme vazhdimisht edhe mas definimit te statusit per nje shtet dhe shoqeri demokratike. A mendon se ne Kosovaret kemi kapacitet demokratik qe me i ik konfrontimeve politike ndershqiptare ne stilin e 'sindromit' te Shqiperise

Ime: M 81
20.09.2006 10:37

I nderuari Prof Zgjetja e juaj per rektor na gezoi te gjithe ne mergim e veqanarishte ish studenteve te UP, te cilet fatkeqesishte dh epa deshiren e tyre u detyruan te largohen ng vendelindja ne dekadat e fundit t e shekullit te kaluar. Pa u thelluar ne veshtersite aktuale te sherbimeve shendetesore te Kosoves kisha pas deshire te elaborini se si e shihni te ardhmen e FM ne Prishtine dhe si mendoni te permisoni kualitetin e studime ( dihet mire ne opinionin Kosovar se shumica e mesimedhensve te keti fakulteti i shesin nota studentve dhe nese ju doni deshme per kete une personalishte munde te ju ofroj). Me sa di ne vendet e Evropes perendimore dhe USA me qindr mjeke Kosovare jane duke punuar dhe kontibuar ne Institicionet me te latra te mjekesis ne diciplinaa te ndryshme mjekesore por cdo here kur kata kane ofruar sherbimet e veta te Institucionet mjekesore kosovare jane injoruar e perbuzur cofte nga Ministria ( Ariana Qosja, Dr Ajeti, sekretati Z Pleurat Sejdiu ( larsi i kerreve ne Londer qe mene fund u promovua ne taxi driver etc) apo nga Koleget ne vete Spitalin e Prishtines. Fakti se kolege te huaj nga perendimi qe ne disa raste jane nen mbikeqyrje te Dr Kosovare ne perendim admirohen ne Kosove e vete ish Kosovaret injorohen eshte pikellues. Ju e keni shansen historike ta permisooni nje rekord te tille fatekeqe. Ish Kosovaret ne perendim jae te interesuar te i ndihmojne vendlindjes si i ndihmuam me pare e veqanarishte Mjekesis Kosovare dhe Fakultetit Te mjekesis dha ta fusi ne rrugen e drejte shkencire ku cdo gje eshte e basuar ne clinal trials and evidnce based medisine. Mindesite dhe lidhjet instuticionale egzistojne ne perendim por ska perkrahje ne Kosove. Shpresoj se ju keni guximin shkemcore te beni reformat e duhura. Ju lumte dhe suksese. M 81

Ime: agovce@hotmail.com
20.09.2006 07:13

Postovani gospodine Hasani, Kakav bi, po Vama, trebao da bude buduci status Kosova koji bi zadovoljio sve strane. Simptomaticno je da su u medijima zastupljena samo Albanska i Srpska stajalista; dok se o zahtjevima (ili zeljama) Turaka, Bosnjaka, Gorana, Crnogoraca i Roma nista ne moze procitati. S postovanjem

Ime: Nail Selmani, Podujeve
19.09.2006 14:37

I nderuari zoti Hasani, A do te jete Kosova vend i pavarur dhe a mund te ndodh qe pavaresia e Kosoves te jete shkas per largimin e serbeve. Me respekt, Naili

Ime: talishi
19.09.2006 10:37

Pse UP nuk i ka bërë reformat e duhura që edhe të diplomuarve në këtë univerzitet tu pranohet diploma e marrë këtü , por kjo akoma vazhdon me të vjetren. E kam fjalen per punsim ne shtetet europiane.

Ime: shgashi@hotmail.com
19.09.2006 08:19

Profesor i nderuar, Urime per zgjedhjen ne postin e rektorit te UP. Si e shihni ju si njeri nder analista me te njohur ne Kosove çeshtjen e statusit. Sa jane gjasat qe osova te behet ne kuptimin eplote te fjales shtet i pavarur e sovran, apo me lug te farmacisti do te na jepen pavaresia. Shkelzeni, Prishtine

Ime: Ssachir@yahoo.com
19.09.2006 07:34

Postovani profesore, Kako vi vidite resenje visokoskolskog obrazovanja na Kosovu, imajuci u vidu da na Kosovu psotoje dva javna Univerziteta, obvaj u Pristini i drugi na srpskom jeziku u Mitrovici. Moze li se kao i pre 1990 godine obezbediti jedinstveno funkcionisanje ovih univerziteta, kao jednog javnog univerzioteta na Kosovu i pod kojim uslovima ? Pozdrav, Ssachirbej

Ime: Дечанац
19.09.2006 02:06

Господине Хасани, Каква је будућност окупираних српских територија имајући у виду да је бивши премијер Харадинај оптужен за ратне злочине, а садашњи Чеку такође( узмалу напомену да је Чеку оптужен за злочине над Србима и у Републици Српскоој Крајини)? Да ли верујете да ће коначно доћи време да се плати цена за Албански тероризам над Србима?

Ime: Student Univerziteta u Pristini (koji nikad nije video Pristinu)
18.09.2006 22:59

Postovanje profesore Hasani, Kakvo je Vase misljenje o Univerzitetu u Pristini sa privremenim sedistem u Kosovskoj Mitrovici (kako ga naziva srpska strana) ili o Univerzitetu u Mitrovici (kako ga naziva albanska strana) ? Da li ce, po Vasem misljenju, npr. diplomirani pravnik sa tog Univerziteta moci da konkurise za radno mjesto u nekoj javnoj (drzavnoj) instituciji u Pristini koje su pod ingerencijama Vlade Kosova? Da li ce njegova diploma biti priznata prilikom konkursa ?

Komentari 11-20 (z 23)