Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Vaši članci
Rubrika za vaše autorske tekstove i komentare. Dalje

Forum

BOŽO LJUBIĆ ONLINE

Dženana HALIMOVIĆ
26.04.2006

Božo Ljubić donedavni je visoki dužnosnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i kandidat za predsjednika ove stranke sa posljednjeg stranačkog sabora. Nakon što je na tu dužnost ponovno izabran Dragan Čović, Ljubić i dio čelništva HDZ-a BiH optužili su Čovića za namještanje izbora. Zbog svog su oponiranja Čoviću odstranjeni iz Stranke, nakon čega su početkom travnja osnovali novu stranku – HDZ 1990, koja se, kazali su, vraća izvornim idejama HDZ-a. Posebice je Božo Ljubić kritizirao aktualno vodstvo HDZ-a BiH, optuživši ga da je stranku dovelo do političke margine i u potpunu izolaciju, te naglasivši kako su predsjednik Čović i njegovi suradnici vodstvo svoje stranke lišili komunikacije sa Zagrebom, koji je, kako je kazao, regionalni lider za sve, osim za vodstvo HDZ-a BiH. Ljubić je privremeni predsjednik nove stranke – HDZ 1990., koja za sada, čini se, ima potporu i HDZ-a Hrvatske, a i Evropske pučke stranke.

Da li želite učestvovati u ovom forumu?
Vaše ime *
Grad
Komentar *
Prije nego što pošaljete komentar , molimo pročitajte - Pravila za forum

Komentari 11-18 (z 18)

Ime: Kosovar
28.04.2006 16:45

Postovani Gospodine LJubic ima bi jedno pitanje da li vi podrzavate Nezavisnost Kosova,,,,,,sa svim prava svih gradjana kosova uzimajuci u obzir i prava manjina na kosovu koju cine i hrvati i bosanci pa i srbi sa kosova havala i puno srece u daljem radu,,,Kosovar

28.4.2006

To se tiče moga stava o Kosovu želim reći da se na pitanju nezavisnosti Kosova sučeljavaju tri principa ili tri prava: pravo Albanaca s Kosova na samoopredjeljenje, princip nepromjenjivosti granica u Europi bez dogovora i pravo nacionalnih manjina. Smatram da se i rešenje pitanja Kosova treba tražiti u dogovoru i uzimajući u obzir ova tri principa odnosno prava. Dakle, želim Vam uspjeh.

Ime: Dalibor, Mostar
28.04.2006 12:10

Gospodine Ljubiću, Čemu formiranje novog HDZ-a? Nismo se riješili ni starog HDZ-a. Po meni je HDZ, u kojem ste i vi bili, odgovaran za sadašnju situaciju hrvatskog naroda. Što je to bitno novo što nam nudite, jer ovo dosada je bila čista prevara mene kao borca HVO-a a smatram i hrvatskog naroda. Gdje god odete, vidjećete da ljudi nisu zadovoljni. Nisu bili zadovoljni ni prije 8 godina kad je HDZ bio jedan, nisu ni danas.

28.4.2006

HDZ 1990 smo utemeljili, ne da bi se riješiti HDZ-a, već da bi dakle, revitalizirali osnovne ideje i principe na kojima je HDZ i utemeljen. A to je demokracija, osobna i narodna sloboda. Djelujući u HDZ-u najveći period sam djelovao kao obični član, a samo dvije godine (od 1998. do 2000.) kao član Predsjedništva. Sve sam pokušao da se stanje u stranci popravi i konačno na 9. saboru sam se kandidirao s istim ciljem.Tijek događaja vam je poznat i kako dijelim vaše nezadovoljstvom dosadašnjom politikom vodstva stranke, odlučili smo utemeljiti HDZ 1990. koji će provoditi novu politiku ali ne odričući se osnovne ideje i načela na kojima je stranka utemeljena u čemu sam i sam sudjelovao.

Ime: Ljuti bosanac
28.04.2006 10:49

Postovani gosp. Ljubic, Od vas i od vase nove stranke ne ocekujem nista. I vi i vase kolege u novoj stranci, kao i u "orginalnom" HDZ su eksponenti jedne propale politike kojoj se upravo sudi u Hagu.Najvecu uslugu Hrvatima u BiH bi ucinili kada bi se fino pokupili i vratili se u anonimnost, odakle je vecina vas 1991 ispuzala u javni zivot Bosne i Hercegovine. A da, pitanje, kada cete se prestati bavili (losom) politikom?

Ime: 1861
28.04.2006 09:29

Kako je moguce da je Hrvatska dijelila Bosnu sa Srbijom, pa je bila spremna i na eliminaciju nepodobnih iz vlastitog naroda koji su se tomu odlucno suprotstavili poput Blaza Kraljevica i ljudi iz nekadasnjeg HSP, danas HSP 1861? Da ne pominjem prepustanje plodne Posavine Milosevicu u zamjenu za etnicki cistu tzv Herceg-Bosnu, koja je danas aktuelna, ali u Hagu.

Ime: Gorden Knezović gknezovic@yahoo.com
28.04.2006 08:15

Gospodine Ljubiću zašto ste na Petom saboru HDZ-a BiH odustali od kandidature za predsjednika. Tada ste javno z govorniciom obrazložili da to radite kako nebiste pravili nejedinstvo u stranci. Je li imate preciznije objašnjenje? Recite mi konkretno zbog čega se ne slažete s Draganom Čovićem. Koji su osnovni razlozi za Vaš izlazak iz HDZ-a BiH? Konkretno kakav je stav HDZ-a iz Zagreba odnosno Ive Sadanera prema Vašoj stranci a kakav prema Čovićevoj?

Ime: Zoran
28.04.2006 07:35

Postovanje! Ja sam hrvat iz Bosne! Zasto se ja osjecam tako da smatram da niti jedan hdz, niti onaj prije niti ovaj sada, nije zastupao, niti zastupa moje interese danas. Ja vise ne zivim u Bosni nazalost, a zivio sam u onom dijelu koji je bio vecinom hrvatski i bosnjacki! Dakle, jeli to nekakva greska kod mene samog sto se tako osjecam ili ima mozda malo i vasih gresaka u svemu tome! Hvala lijepa!

Ime: Bedrudin GUSIC
28.04.2006 03:51

Gospodine Ljubicu, imao bih nekoliko pitanja za vas, ali iz principjelnih razloga ih ne postavljam buduci da mi niste odgovorili na upit za intervju za jedan drugi medij. To se jednoj javnoj licnosti ne bi smjelo dogoditi. No, na Balkanu je sve moguce pa i takav odnos prema novinarima. I mi, novinari, smo, prije svega - ljudi, zar ne? Zato, umjesto nesudjenog pitanja upucujem Vam iskreni savjet da Vam se propusti, poput spomenutog, ubuduce ne ponavljaju. Zbog Vas, Vaseg kredibiliteta, te Stranke koju ste tek osnovali i na cijem ste celu.

Ime: Gazda
27.04.2006 22:24

Pozdrav, Jedno kratko pitanje: Zasto ste (HDZ) prodali Hrvatski narod u Bosni??? Hvala

Komentari 11-18 (z 18)