Slušajte uživo
Vaš izbor
Posljednje vijesti

Posjetite našu arhivu. Dalje

Anketa
... ... ...

Forum

Jadranka Stojaković odgovara na vaša pitanja

Mirjana Rakela
10.3.2008

Jadranka Stojaković je vrhunska pjevačica porijeklom iz BiH. Svi je se rado sjećaju sa gitarom u ruci i pjesmama koje mirišu na sretnu prošlost: “Sve smo mogli mi “, “Bistre vode Bosnom teku”, “Što te nema...” i mnoge druge. Jadranka danas živi u Japanu gdje snima svoje, ali i pjesme japanskih autora, kao i obrade izvornih pjesama sa Balkana u etno jazz maniru. Jadranka je u Japanu iznimno popularna i njen posljednji projekat je komponovanje muzike za otvaranje tematskog parka o putu svile u japanskoj Nari, gradu pod zaštitom UNESCO-a. Sa japanskim bendom Jadranka nastupa diljem Azije i na festivalima po Evropi. Kako je Jadranka i uspješan likovni umjetnik, u Nari slijedi i njena izložba grafika i slika.

Ovaj forum je zaključen

Komentari 1-10 (z 27)

Ime: Redakcija
11.04.2008 09:58

Odgovori Jadranke Stojaković su postavljeni na stranicu. Hvala puno svima na zanimanju za rubriku.

Ime: Dado Grad: Sarajevo/Podgorica
26.03.2008 17:22

Draga Jadranka,
prije svega, hvala ti na iznimno lijepim i dusevnim pjesmama!
Htjedoh te pitati:
Zasto bas Japan? Bio bih ti jako zahvalan ako bi mi navela razloge zbog kojih si otisla bas u Japan i kako si se tamo snasla.
Unaprijed hvala!

26.3.2008

Dragi Dado! U Japan su me pozvali poslije Olimp.igara u Sarajevu na kratko gostovanje.Jap novinar koji me je gledao i slusao u programu prije dodjele medalja na Skenderiji ponio je u Japan LP predstavio svojim prijateljima sa Radio Tv TBS sa idejom da snimim materijal za CD(Toshiba -EMI sto se konacno desilo !988 od tada sam stalno na predalekom istoku. Jos uvijek se snalazim ...splet okolnosti ... duga prica. Srdacno Jadranka

Ime: Shinok Grad: Stavanger, NORWAY
25.03.2008 20:47

Pozdrav Jadranka!
Evo par pitanja:
1. Koliko pratis muzicka zbivanja na ex yu prostoru i ima li neko koga bi posebno izdvojila.
2. Koliko cesto dolazis u Sarajevo.
3. Cega se rado sjecas iz vremena dok jos nisi otisla zivjeti u Japan.
4. U Tokiju sam, sticajem okolnosti, izmedju 06.04 i 12.04. Imas li mozda neki koncert u ovom periodu?

Sve najbolje ti zelim!

25.3.2008

Dragi Shinok! Uglavnom dobijem informacije od studenata sta se desava na Rock sceni BiH i sire,slusam "Letu stuke"Edu maajku,Dinu Merlina Laka i mnoge da ne nabrajam druge veoma dobre i interesantne grupe kao i raju moje generacije. 2.Skoro svake godine (sa japanskim muzicarima na festivale po Evropi )program kult.saradnje zavrsimo u Sarajevu. 3.Turneja sa " zabavnjacima & narodnjacima" puno humora , turneje pod nazivom"Pjevam pjesnike " diskusije sa pjesnicima i slikarima. Druzenja u Likovnoj koloniji u Pocitelju. 4 .Nazalost u tom periodu sam van Tokija ,u Tokiju imam koncert 8 jula . Lijepo se provedi pozdravi svoje i Stavanger u kome sam pjevala 1969(zivjela i radila u Oslu i Bergenu 6 mjeseci)zavoljela Norvesku. Srdacno Jadranka

Ime: Boris Starcevic Grad: Dordrecht, Holandija
25.03.2008 16:43

Zelim pozdraviti jadranku. Proslog ljeta, kada sam bio u Doboju, cuh od tate, da smo mi cak i neki rod. Ponosan sam na to. Zelim ti sve najbolje u zivotu.

25.3.2008

I ja tebi zelim sve naj ..moguci rode ... moj drugi otac ili ti ocuh je Starcevic. srdacno Jadranka

Ime: Charlie Grad: Louisville,KY USA
23.03.2008 16:59

Samo pozdrav, jer ne treba faliti nesto vec sto je toliko faljeno vec ustati i skinuti kapu. Hvala Ti za sve i da nam jos dugo prozivis.

23.3.2008

I tebi hvala sto tako osjecas! srdacno Jadranka

Ime: sulejman Grad: st-georgen
22.03.2008 21:42

tesko je u tudjini ali mora se tako nam se mnogima pise

22.3.2008

Treba izdrzati moj Sulejmane jer tudjine ima na svakom koraku.

Ime: Lola Grad: Beograd
21.03.2008 18:02

Поштована Јадранка, све нај нај лепше у животу и у музици, жели Вам Лола

21.3.2008

Hvala ,i ja vama sve Naj! Jadranka

Ime: Elvis Grad: Tuzla
21.03.2008 14:02

Sve najbolje najboljoj bosanskoj duši u tuđini!
Elvis,Tuzla,BiHA

21.3.2008

Hvala bosanska duso! srdacno Jadranka

Ime: Svjetlana Grad: Banjaluka
19.03.2008 16:00

Draga Jadranka,

postoji li mogucnost da u dogledno vrijeme odrzite koncert u Banjaluci, naravno, kada budete dolazili u nase krajeve iz Japana? Kakve vas uspomene vezu za grad na Vrbasu, buduci da ste, koliko mi je poznato, u jednom dijelu mladosti zivjeli u BL?

Sve najbolje!

19.3.2008

Sve najbolje! Draga Svjetlana! U maju dolazim na festival poezije u Sarajevo ,Mostar B.Luku.Tuzlu i Tesanj. Mama je bila uciteljica u Laktasima zivjela sam jednu skolsku godinu (5 razred osnovne s)a kasnije cesto dolazila da je obidjem , ponekad priredjujuci koncerte i izlozbu slika. Srdacno , Jadranka

Ime: Miroslav Zec Grad: Malmö
18.03.2008 09:57

Pozdrav za Jacu od Zeke,imas mail pa se javi.

18.3.2008

Dragi Miro tekstopisac li si ako ne grijesim? Mail ti nisam pronasla otvori www.jadranka.jp javi se

Komentari 1-10 (z 27)