Dostupni linkovi

Dačić sa Hilom: Nastavlja se saradnja u oblasti unutrašnjih poslova


Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u Beogradu, 17. juna 2024.
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem u Beogradu, 17. juna 2024.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil (Christopher Hill) potvrdio je u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem da će dobra saradnja dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova biti nastavljena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Ministarstvo je navelo da su Dačić i Hil na susretu 17. juna razmatrali mogućnosti za unapređenje saradnje, pre svega u oblasti obuka i donacija, koje Vlada SAD pruža MUP-u Srbije u cilju jačanja kapaciteta.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, SAD su među najznačajnijim investitorima u Srbiji, dok spoljnotrgovinska razmena Srbije i SAD dve uzastopne godine beleži rekordni iznos od 1,2 milijarde dolara.

Jačanje saradnje sa SAD definisano je kao jedan od prioriteta nove Vlade Srbije.

SAD su više puta proteklih godina donirale opremu MUP-u Srbije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Ambasade SAD u Beogradu, ciljevi pomoći Vlade SAD u Srbiji su "jačanje institucionalnog kapaciteta ključnih Vladinih organa, promovisanje transparentnosti putem jačanja vladavine prava, podrška razvoju civilnog društva, ohrabrivanje napora da se učvrsti regionalna stabilnost, kao i stvaranje prilika za ekonomski rast".

XS
SM
MD
LG