Dostupni linkovi

Paraplivački reprezentativac BiH Ismail Barlov seniorski prvak Evrope


Ismail Barlov nakon osvojenog zlata na Evropskom seniorskom prvenstvu u Portugalu, Madeira, 21. aprila 2024.
Ismail Barlov nakon osvojenog zlata na Evropskom seniorskom prvenstvu u Portugalu, Madeira, 21. aprila 2024.

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je u nedjelju zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Portugalu.

Trinaestogodišnji Barlov ostvario je historijski rezultat u Madeiri u disciplini 50 metara prsno.

Do titule šampiona Evrope u finalu je stigao sa rezultatom 1:01:15, prenosi Fena.

"Pazi šta sanjaš možda ti se nekada desi, rečenica je koju često čujemo i ponavljamo na treninzima, a večeras [21. aprila] smo svi prvo na to pomislili kada je naš sjajni Ismail Barlov stigao do krova Evrope. Ostvario se san jednog dječaka, jednog tima ljudi, jedne sportske porodice", riječi su selektora paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine, Amela Kape.

Barla je zlatom na Evropskom seniorskom prvenstvu potvrdio kontinuitet rezultata s obzirom na to da je vlasnik i dvije A norme za predstojeće Paraolimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

"Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su me podržavali, koji su mi bili snaga svih ovih godina. Ovo je tek početak. Ono najbolje tek dolazi", poručio je iz Portugala Ismail Barlov.

Evropsko prvenstvo održava se od 21. do 27. aprila, a Barlov će u ponedjeljak nastupiti i u disciplini 150 miks.

Boje zastave Bosne i Hercegovine brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin, saopćio je Plivački klub Spid.

XS
SM
MD
LG