Dostupni linkovi

Beograd: Uhapšen vlasnik glumačke škole osumnjičen za silovanje učenica


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu uhapsili su M.A. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnih osam godina izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, saopštio je MUP 17. januara.

Kako se navodi, sumnja se da je on u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Osumnjičenom M.A. je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, poznata glumica Milena Radulović (26) optužila je 16. januara u intervjuu za beogradski “Blic” svog profesora glume Miroslava Aleksića, koji vodi glumačku školu u Beogradu, da ju je više puta silovao dok je kao maloletna devojka pohađala njegovu školu.

Kako piše “Blic”, još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, je takođe prijavilo policiji Aleksića.

Zbog sumnji da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, MUP je u saopštenju pozvao žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd.

Mihajlović: Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je, reagujući na hapšenje vlasnika poznate škole glume, saopštila da ohrabruje svaku ženu da prijavi nasilnika i poručila žrtvama da "nisu same".

Mihajlović je rekla da "ove strašne pojave treba da navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece".

Ona je zahvalila glumici i devojkama koje su, kako je navela, "smogle hrabrosti da progovore", a dodala je da su tužilaštvo i druge nadležne institucije "tu da odrade svoj deo posla" i da joj je drago da je proces već pokrenut.

"Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara", rekla je Zorana Mihajlović.

Ženska mreža opozicone Stranke slobode i pravde (SSP) saopštila je da je javni istup glumice Milene Radulović hrabar čin vredan divljenja.

“Taj čin je ogroman imajući u vidu često nerazumevanje i osude javnosti koja odbija da poveruje i krivi žrtvu. Zbog toga je vazno da kao drustvo stanemo iza svake hrabre žrtve koja svojim rečima baca svetlo na zlostavljanje koje se po svemu sudeći godinama odigravalo i čije su žrtve mnogobrojne devojčice”, saopštila je SSP.

XS
SM
MD
LG