Dostupni linkovi

Rakić: Potporni zid u Severnoj Mitrovici biće redizajniran


Zid u Severnoj Mitrovici
Zid u Severnoj Mitrovici

Na sastanku tehničkih timova za provedbu dogovora o mostu preko Ibra u Severnoj Mitrovici, koji je danas održan u Uredu Evropske unije u Prištini, postignut je dogovor da postojeći potporni zid u blizini mosta bude redizajniran, odnosno transformisan u otvoreni amfiteatar koji će biti dio pješačke zone u ulici Kralja Petra u severnom delu grada, navodi se u saopštenju gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića.

Obe strane su vrlo konstruktivno iznele činjenice koje su doprinele da ovaj sastanak rezultuje pronalaženjem najboljeg rešenja, a predstavnici Evropske unije pomogli su u usaglašavanju obostrano prihvatljivog dogovora.

"Uprkos tome što kosovska ministrica za dijalog s Beogradom Edita Tahiri iznosi neistine najavljujući rušenje zida u severnom delu grada, čime po ko zna koji put grubo krši postignuti dogovor, srpska delegacija je zadovoljna danas usaglašenim dizajnerskim rešenjima, koja, još jednom naglašavamo, ne podrazumevaju nikakvo rušenja zida", ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da će u narednim danima svi dogovori biti provedeni u delo, a sa ciljem da srpska zajednica dobije trajni mir i stabilnost.

Most preko Ibra, sukladno ranijim dogovorima, neće biti otvoren pre završetka pešačke zone u ulici Kralja Petra, odnosno stvaranja bezbednostih pretpostavki za njegovo puštanje u saobraćaj, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG