Dostupni linkovi

'Dnevne novine' objavile transkript razgovora Dikića sa saradnicima


Bratislav Dikić negira optužbe i počeo je štrajk glađu u zatvoru kod Podgorice
Bratislav Dikić negira optužbe i počeo je štrajk glađu u zatvoru kod Podgorice

Podgoričke Dnevne novine objavile su danas delove navodnog transkripta razgovora koji su, kako tvrde, vodile vođe kriminalne grupe osumnjičene za pripremanje napada na institucije i izazivanje nereda u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora.

U transkriptu razgovora koji je, prema navodima lista, vodio penzionisani general srpske žandarmerije Bratislav Dikić sa svojim saradnikom po imenu "Sinđa", pominje se upad u Skupštinu u nedelju uveče nakon proglašenja rezultata izbora.

U presretnutoj komunikaciji, koju je objavio podgorički list, pominje se da će ispred Skupštine "biti političari koji će da udju sa narodom".

List navodi da se iz "dela te komunikacije vidi da je bilo koordinacije između Dikića i njegove grupe sa određenim političkim subjektima u Crnoj Gori i paraobaveštajnim strukturama iz Rusije koji vode kampanju protiv NATO".

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je noć uoči izbora. Kao organizator grupe označen je bivši komandant žandarmerije Srbije Bratislav Dikić koji je zajedno sa još 13 ljudi osumnjičen da je pripremao napad na institucije u Crnoj Gori i otmicu premijera Mila Đukanovića tokom izbornog dana.

Dikić i grupa do 13 srpskih državljana ostaće u pritvoru u Podgorici do 30 dana, a šestoro uhapšenih je pušteno na slobodu.

Dikić negira optužbe i, po rečima njegovog advokata Milana Petrovića, juče je počeo štrajk glađu u zatvoru kod Podgorice.

Autentičnost ovih transkripata još nije potvrđena.

XS
SM
MD
LG